maandag 25 mei 2009

JavaOne 2009 San Francisco

Dit jaar bezoeken we voor de 9e keer de JavaOne is San Francisco.
Op http://nl.wikipedia.org/wiki/JavaOne staat de volgende omschrijving van JavaOne:
“JavaOne is een jaarlijkse conferentie (sinds 1996) , opgericht door Sun Microsystems om te discussiĆ«ren over de Java programmeertaal en aanverwante technologieĆ«n.JavaOne gaat door in het Moscone Center in San Francisco, gewoonlijk ergens tussen april en juni, vanaf zondag tot en met vrijdag.Technische sessies worden gedurende de dag gehouden. s’Avonds is er ruimte voor de zogenaamde Birds of a Feather (BOF) sessies in het Moscone Center en hotels in de omgeving. BOF sessies zijn gericht op een bepaald aspect van de Java technologie en zijn ook beperkt in de tijd.”

Op deze conferentie komen ongeveer 15.000 mensen (nog steeds vooral mannen) uit de hele wereld. Ik heb elk jaar een gastpas. Hiermee mag ik geen technische sessies bezoeken, maar wel enkele keynotes. Tevens mag ik met deze pas het Pavilion bezoeken en parties. San Francisco is een prachtige stad en ook de omgeving is zeer de moete waard dus het is geen straf om hier te zijn.

Voorafgaand aan de JavaOne organiseert de Nederlandse Java User Group (NLJUG) in San Francisco enkele events voor de bezoekers uit Nederland en enkele internationale genodigden. Dit jaar is een wijntour en een diner georganiseerd.

Sun Microsystems is onlangs overgenomen door Oracle. Of we volgend jaar voor de 10e keer de JavaOne zullen kunnen bezoeken is dus nog niet bekend...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten