woensdag 23 september 2009

Mobile learning - lopend leren

Vandaag hebben we op Iselinge een bijeenkomst gehad met Novomentor, Bic-ta en een minorstudent om te bespreken hoe we aan de slag gaan met mobile learning. Een mooi voorbeeld van een project lopend leren voor een basisschool is hier te vinden.
Filmpje:

Op mijn yurls pagina heb ik een aantal links opgenomen die betrekking hebben op mobiel leren.

Danny zal zich in zijn minor onder andere richten op het ontwerpen van een educatieve route met behulp van GPS in combinatie met een PDA (GPS learning/ Mobile learning) voor museum Twentse Welle in de wijk Roombeek in Enschede. Tevens zal hij een route ontwikkelen in samenwerking met de kinderen van zijn LIO school De Leer in Hengelo Gelderland. Ook zal hij ideƫen aandragen over de manier waarop dit project op basisschool De Leer (en op andere scholen) kan worden gecontinueerd na zijn vertrek. Tevens zal hij een rol krijgen in een workshop over dit onderwerp op de themamiddag ICT op 10 februari 2010 op Iselinge.

Iselinge/IJsselgroep is verder voornemens om mobiel leren komend schooljaar een plaats te geven binnen het programma van de academische pabo. Hiervoor zal een project worden opgezet waar onder andere Novomentor, een andere pabo en andere partijen bij betrokken zijn.
Wordt vervolgd.

2 opmerkingen:

  1. De handtekening onder de projectaanvraag is al gezet en er heeft al inhoudelijk overleg plaatsgevonden met de hoofdsubsidieaanvrager. Lijkt goed te komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt me ook heel goed om ook met Novomentor een aantal verschillende soorten tochten te maken binnen Doetinchem. Er zijn voldoende mogelijkheden binnen onze mooie stad!!
    Grtz Jeroen Rougoor

    BeantwoordenVerwijderen