woensdag 27 januari 2010

Conferentie academische pabo

Vanmiddag vond de eerste conferentie academische pabo voor directeuren, interne opleiders en mentoren van basisscholen plaats op Iselinge Hogeschool.

De conferentie werd gestart met presentaties van groepjes studenten van de academische pabo. Eén van de groepjes presenteerde de resultaten van onderzoeks- en ontwikkelopdrachten m.b.t. mediawijsheid uit het eerste semester van hun opleiding . Eerst werd een inmiddels uitgezonden mediamovie op SchoolTV weekjournaal getoond. In het onderdeel Mr Right stond het bewerken van beelden centraal (start na 19.40 minuten). De studenten hebben in Hilversum het script geschreven en lessen hierbij ontworpen. Vervolgens gingen de aanwezigen in op drie stellingen over de rol van de school bij mediawijsheid, het al dan niet strafbaar zijn van downloaden en het al dan niet vereenzamen van gebruikers van sociale netwerken.

Daarna gaf Dr. Rob Nadolski van de Open Universiteit een presentatie over de meerwaarde, mogelijkheden en kenmerken van mobiel leren. Tevens liet hij een filmpje over augmented reality zien.

Tot slot gaf minorstudent Danny een workshop waarbij we kennis maakten met de mogelijkheden van lopend leren. Met behulp van een pda met gps-verbinding hebben we een educatieve route rondom het gebouw van Iselinge gelopen. De rekenopdrachten hebben we zeker goed, maar we weten niet zeker of het geluidsfragment inderdaad van Mozart was...

De volgende conferentie academische pabo zal zijn op 30 juni 2010 op een nader te bepalen lokatie rondom het thema mediadidactiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten