woensdag 4 februari 2009

SD – 5 Minor Onderwijs & ICT CBS Barlo

Vandaag ben ik op bezoek geweest op CBS Barlo bij Faico, één van de vierdejaars studenten die de minor Onderwijs en ICT volgt. Hij is gestart in januari 2009 en verwacht voor de zomervakantie zijn minor met succes af te ronden.

Met de directeur en de ICT coördinator van de school hebben we de voortgang besproken. De accenten bij de minor van Faico liggen op het gebied van:

  • Schoolontwikkeling en beleid
  • Onderwijsinhouden en ICT
  • Inzet van het digitale schoolbord
  • Mediawijsheid

Het vooronderzoek loopt en een enquête is afgenomen bij de leerkrachten. Op basis van de uitkomsten van de enquête zal hij in overleg met de school diepte interviews bij de leerkrachten afnemen. Vervolgens zullen beleidsadviezen worden geformuleerd waar de school verder mee aan de gang kan. Vanaf maart gaat Faico lessen met betrekking tot mediawijsheid ontwerpen en uitvoeren in groep 7 en 8. In een afsluitende bijeenkomst voor de teamleden worden inspirerende voorbeelden gegeven waarin de meerwaarde van het ICT gebruik in het onderwijs tot zijn recht komt. Het geheel zal worden vastgelegd in een minorwebsite.

Komend schooljaar 2009-2010 worden onder andere de nieuwe minor “Mediawijsheid” en vernieuwde minor “Onderwijs en ICT” aangeboden aan vierdejaars studenten. Ik zoek overigens nog een meer dynamische naam voor de minor “Onderwijs en ICT”, suggesties zijn welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten