zondag 25 januari 2009

Leraar24 op de NOT

Op dinsdag 27 januari 2009 zal ik met enkele leraren staan in de stand van Leraar24. De stand op de NOT van 27 t/m 31 januari is te vinden in hal 9 stand A028, Jaarbeurs Utrecht!

Op dinsdag 27 januari zal staatssecretaris van Bijsterveldt de NOT openen en in haar speech ingaan op Leraar24. Op woensdag 28 januari zal minister Plasterk Leraar24 officieel lanceren in de stand. Hierbij zal hij ook leraren spreken.

Wat is Leraar24?
Leraar24 is een laagdrempelig en gratis internetplatform van, voor en door leraren voor de professionele ontwikkeling van leraren. Het wordt een vindplaats vol (digitale) beelden, film- en videofragmenten, achtergrondinformatie en verwijzingen naar andere leerbronnen. Het gaat over onderwerpen zoals hoe je zelf je kennis op peil houdt, interessante voorbeelden van didactische werkvormen, nieuwe onderwijsinhoud en nieuwe onderwijsvormen, hoe je omgaat met lastig gedrag van leerlingen, welke kennis je in verschillende schoolvakken gebruikt, enzovoorts, enzovoorts. Leraar24 is een online gereedschapskist vol praktische oplossingen en voorbeelden die leraren direct in hun dagelijkse onderwijs kunnen toepassen en draagt bij aan de verdere professionalisering.

Het is de bedoeling dat het ook echt een platform van en door leraren wordt, leraren zullen grote invloed krijgen bij het bepalen van relevante thema's en bij het maken van de inhoud. Er zal gewerkt worden met leraren die in klankbordgroepen meedenken over de vormgeving en de programmering, leraren die als ‘reporter in opleiding' meedoen aan het maken van de inhoud en leraren die trekker zijn voor het reportersteam of klankbordteam.
Leraar24 is een initiatief van Kennisnet, Ruud de Moorcentrum (Open Universiteit Nederland), SBL en Teleac/NOT.

Wellicht zal Leraar24 enkele overeenkomsten krijgen met Teacher TV (Thousands of education videos on TV and online, an invaluable resource for any busy education professional.) Hier ben ik al meerdere interessante filmpjes tegen gekomen.

Ik heb er zin in en zal op of na dinsdag ook verder berichten over de ervaringen en verdere ontwikkelingen met betrekking tot Leraar24.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten