dinsdag 20 januari 2009

SD – 2 Werkplekleren SBO Diekmaat

Vandaag ben ik op bezoek geweest op S.B.O. Diekmaat in Neede. Dit jaar heeft de school (net als vorig jaar) een 3e jaars werkplek student die zich bezig houdt met het schoolontwikkelthema ICT. De werkplekstudent loopt een jaar lang 3 dagen in de week stage op een school. Ongeveer de helft van de tijd geeft de student les en de helft van de tijd besteedt de student aandacht aan het schoolontwikkelthema. De school geeft van te voren een thema op waarop de school zich dat jaar wil ontwikkelen en studenten kunnen daarop solliciteren. Vanuit de stageschool en vanuit Iselinge worden de studenten begeleid.

Wendy (de student) wordt begeleid door Sonja, de ICT coördinator van S.B.O. Diekmaat en door mij. Wendy is bezig met maar liefst 3 interessante ICT onderwerpen.
  • Internet speurtocht. Vorig jaar is een werkplekstudent hier ook mee bezig geweest. Wendy is hierop doorgegaan en is naast het maken van hulpkaarten op verschillende niveaus vooral bezig met het implementeren van internetspeurtocht in de onderwijszorgklas, een uitdagende klus.


  • Het gebruik van het digitale schoolbord.

  • And last maar zeker not least: het filmproject gewoon speciaal. Dit is een ICT project dat uitgevoerd wordt door leerlingen van De Voshaar uit Haarlo en leerlingen van de Diekmaat uit Neede. De leerlingen maken dit schooljaar een film over beide scholen. Alle informatie hierover is te vinden op een wiki en een weblog.
    Kijk ook naar de filmpjes waarin kinderen zelf uitleggen hoe de camera werkt en hoe je deze natuurlijk ook weer moet opruimen.

Wendy is enorm gemotiveerd en goed aan het werk. Mocht je nog interessante bronnen (boeken, artikelen, websites) voor haar hebben, reageer dan even op dit bericht.

Het zou fantastisch zijn wanneer we volgend jaar weer werkplekstudenten met schoolontwikkelthema ICT of studenten die de minor Onderwijs en ICT of de minor Mediawijsheid gaan volgen kunnen plaatsen op S.B.O. Diekmaat in Neede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten